Tiiviysmittaus

In by Digi

Milloin rakennuksen tiiviysmittaus tulee tehdä?


Rakennuksen ilmatiiviyden mittaaminen on merkittävä osa rakennusaikaista laadunvalvontaprosessia. Tiiviysmittaus suoritetaan uudenaikaisella kalustollamme, jonka avulla saamme selville ilmanvuotoluvun. Ilmanvuotoluku siirretään sellaisenaan osaksi rakennuksen kokonaisenergialaskentaa. Yksinkertaistettuna ilmanvuotoluku muodostetaan rakennuksen ulkovaipan pinta-alasta sekä mitatusta ilmavuodosta (m3/h) 50 pascalin alipaineessa.

Ilmanvuotoluku kertoo rakennuksen ilmatiiviyden. Tyypillisiä vuotokohtia ovat seinien ja lattian liitoskohdat, ikkunoiden ja karmien liitoskohdat, ulko-ovet, savupiiput sekä sähkövarusteet (esim ilmanvaihto tai valokatkaisijat).

Rakennuksen hyvä ilmatiiviys tuo sinulle seuraavia hyötyjä:

  • Matalampi energiankulutus, kun lämpö ei pääse karkaamaan eikä kylmä tule sisälle. Siis pienempi sähkölasku.
  • Kosteus- ja homevaurioiden riski pienenee huomattavasti, kun ilmankierto toimii ilmatiiviyden ansiosta hyvin eikä kosteus pääse rakenteisiin.
  • Yleinen oleskelumukavuus paranee, kun rakennuksen sisällä ei vedä.

Näistä syistä rakennusten ulkovaipparakenteiden tiiviysmittaus toimiikin osana rakennuksen energialaskentaa ja e-todistusta. Tiiviyden raja-arvot määrittelee Suomen rakennusmääräyskokoelma.

Hyvällä ilmatiiviydellä saat pienennettyä rakennuksen energialaskua merkittävästi sekä parannettua energiatehokkuusluokkaa. Rakennuksen hyvä ilmatiiviys maksaa itsensä siis moninkertaisesti takaisin!

Ota yhteyttä
Image
Image

Milloin rakennuksen tiiviysmittaus tulee tehdä?


Tiiviysmittaus suoritetaan kaikkiin rakenteilla oleviin rakennuksiin niiden valmistuessa. Tiiviysmittaus tehdään usein myös korjausrakentamiskohteissa.

Tiiviysmittauksen valmisteleviin töihin kuuluvat mm. rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmien täydellinen tiivistäminen, vesilukkojen täyttö, ikkuna- ja ovitarkastukset sekä muiden ulkovaipan läpivientien silmämääräiset tarkastukset ja mahdolliset lisätiivistämiset.

Tiiviysmittausmenetelmänä käytämme vakiintunutta, standardoitua EN 13829-B menetelmää. Tiiviysmittauksen aikana vuotopisteet kartoitetaan joko lämpökameralla tai merkkisavulla.

Mikäli mahdollista, niin tiiviysmittaus kannattaa suorittaa heti runkovaiheen valmistuttua, siis vaiheessa, kun sisätyöt ovat alkamaisillaan. Mittauksen jälkeen rakennuksen viimeistelytyöt on mukava tehdä, kun tiedät, että kaikki on kunnossa eikä mitään tarvitse enää purkaa ja korjata jälkikäteen.

Näin säästät rahaa, aikaa ja toimitusvarmuutesi kasvaa projektin pysyessä sovitussa aikataulussa. Ammattitaidolla ja sopimuksen mukaan hoidetut hommat ovat parasta markkinointia. Siihen mekin uskomme ja sitä haluamme myös yhteistyökumppaneillemme.

Saat huippuammattilaiset palvelukseesi


Kalustomme on uudenaikaista ja kalibroitua. Suomen tehokkaimpiin kuuluvalla kalustollamme pystymme tiiviysmittaamaan suuriakin julkisia rakennuksia, aina 80.000 m3 ilmatilavuuteen asti. TermoLog Oy:llä on lukuisia referenssejä erittäin suurten rakennusten tiiviysmittauksista. Tiiviysmittaajilla on voimassaolevat VTT henkilösertifikaatit tiiviysmittausten suorittamiseen, mikä takaa sen, että saat luotettavia tuloksia.

Sivustoltamme voit tilata tiiviysmittauksen malliraportin sekä valmistautumisohjeita tulevaa tiiviysmittausta silmälläpitäen.

Soita, laita sähköpostia tai ota yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta, niin tehdään rakennuksestasi pitkäikäinen, terve ja arvokas hyvällä ilmatiiviydellä. Autamme sinua mielellämme.

Ota yhteyttäTilaa malliraportti