Rakennusakustiikan mittaus

In by Digi

Äänitasomittaukset jaotellaan karkeasti rakennusakustiikan mittauksiin ja ympäristömelun mittauksiin. Rakennusakustiikan mittauksia ovat mm. väliseinien/välipohjien ilmaäänen eristävyyden mittaukset, välipohjien askeläänien mittaukset, julkisivujen äänierotasoluvun mittaukset sekä rakennuksen LVISA-laitteista aiheutuvien ekvivalenttitasojen mittaukset.

Valmistuviin asuinkerrostaloihin suoritetaan myös muita äänitasomittauksia rakennusvalvonnan ja tilaajan vaateista riippuen, kuten melutasojen mittaus parvekkeilla, pihoilla ja leikkialueilla. Nämä jälkimmäiset mittaukset katsotaan kuitenkin enemmän ympäristömelun mittauksiksi kuin rakennusakustiikan mittauksiksi.

Rakennusakustiikan mittauksissa saatuja äänitasoja verrataan mm. Suomen rakennusmääräyskokoelmassa annettuihin arvoihin. Muita raja-arvoja esitellään esim. ympäristöministeriön ympäristöoppaissa, valtioneuvoston päätöksissä, asumisterveysasetuksessa sekä Valviran ohjeistuksissa.

Ota yhteyttä

Saat huippuammattilaiset palvelukseesi


Rakennusakustiikan toimivuudella on suuri merkitys rakennuksen tai huoneiston oleskelumukavuuteen. Mikäli rakennuksen akustiset ominaisuudet eivät ole ennalta hyvin suunnitellut, niin äänet huoneistojen ja huoneiden välillä kuuluvat jopa häiritsevän hyvin. Tällöin esimerkiksi jo vain hieman lujempi musiikki kuuluu muihin huoneistoihin ja koiran kynsien rapina parkettilattiaan kantautuu alahuoneistoon.

Toimivan rakennusakustiikan tehtävänä on vaimentaa huoneistosta toiseen kuuluvia ääniä. Nykyaikaisten talojen rakennusmateriaali on usein teräsbetoni, tiili tai kiviharkko, joiden rakennusakustiseen toimivuuteen tulee panostaapaljon jo suunnittelupöydällä.

Toimivalla rakennusakustiikalla takaat rakentamiesi tai rakennuttamiesi huoneistojen rauhallisuuden. Se nostaa asukkaiden elämänlaatua, koska ylimääräinen melu häviää. Samalla asukas voi itse olla huoneistossa vapaammin, kun tietää ettei hän häiritse esimerkiksi kitaransoitollaan muita.

Näin rakennuksen huoneistoista tulee paljon halutumpia, mikä on merkittävää niin rakentajayrityksen kuin rakennuttajankin kannalta. Molemmat takaavat asiakkailleen vain parasta laatua hyvällä rakennusakustiikalla.


Image

Rakennusakustiikan toimivuuteen panostavat toimijat ovat haluttuja yhteistyökumppaneita


Sivustoltamme voit tilata luettavaksesi rakennusakustiikkamittauksen malliraportin.

Suoritamme rakennusakustiikan mittauksia erityisesti Etelä-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla (Helsinki – Espoo – Vantaa -akselilla). Jos kohteesi sijaitsee muualla, niin se ei silti ole meille ongelma. Katsomme projektit aina yksilöllisesti.

Soita, laita sähköpostia tai ota yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta, niin keskustellaan tarpeistasi tarkemmin. Autamme sinua mielellämme parantamaan rakennusakustiikan mittaustarpeissa.

Tilaa malliraportti tästä