Kosteuskartoitus

In by Digi

Suoritamme rakennusaikaisia kosteusmittauksia sekä kosteusvauriokartoituksia vahinkotapauksissa (esim. vesijohtovuodot). Suoritamme myös betonivalujen RH-mittauksia porareikä- ja koeputkimenetelmillä. Käytössämme on mm. Vaisalan, Gannin ja Rotronicin mittalaitteita ja antureita.

Palvelumme laadun takaa VTT:n myöntämä kosteudenmittaussertifikaatti.

Ota yhteyttä

Betonin kosteusmittaus


Betonin suhteellisen kosteuden porareikämittausta voidaan käyttää betonin rakennusaikaisen kosteuden kuivumisen seurannassa, vesivuodon kuivumisen seurannassa tai muun kosteusvaurion jälkeen.

Betonin kosteus mitataan aina ennen päällystys-, verhous- tai maalaustöitä, mikäli asennettavalle tuotteelle on asetettu enimmäiskosteusarvo. Mikäli lattia tasoitetaan, kosteus mitataan tasoitetusta lattiasta. Alustan kosteuden enimmäisarvoissa sovelletaan ensisijaisesti päällysteen, verhoustarvikkeen tai maalin valmistajan ohjetta kyseiselle tarvikkeelle.


kosteusvaurio
kosteuskartoitus

Kosteusmittauksella rakennusyrityksesi säästää aikaa ja rahaa


Sekä viivästykset että liian aikaiset työvaiheet aiheuttavat työmaalla merkittäviä kustannuksia. TermoLog Oy:n kosteusmittausraportti kertoo, milloin on turvallista edetä seuraavaan työvaiheeseen. Näin säästät aikaa sekä rahaa ja projekti etenee sovitussa aikataulussa, jolloin asiakas on tyytyväinen ja yrityksesi brändäytyy luotettavaksi kumppaniksi. VTT-sertifiointi takaa sen, että tuomme sinulle tuloksia, joihin voit luottaa.

Kosteusmittaus selvittää nopeasti ja luotettavasti rakenteen mahdollisen kosteusvaurion olemassaolon tai riskin. Kosteuskartoituksen tekee aina VTT:n sertifioima henkilö, ja asiakkaalle jää selkeä mittausraportti kosteuskartoituksen tuloksesta sekä mahdollisista lisätoimenpiteistä.

Kosteusmittaus on syytä suorittaa heti, kun epäily ongelman olemassaolosta herää. Mahdolliset seurannaisvaikutukset (homeet, lahottajat) voidaan välttää toimimalla nopeasti. Kosteusvaurioiden kasvaessa, niiden korjaamisesta tulee huomattavasti suuritöisempiä ja näin myös kalliimpia.

Mikäli kosteusilmaisimet indikoivat kohonneista kosteusarvoista, rakenteisiin porataan tarkistusreikiä porareikäanturin asentamiseksi. Porareikäanturilla saadaan luotettava tulos rakenteen sisäisestä kosteustilasta. Porareikäanturit jättävät vain hyvin pienen ja helposti korjattavan reiän rakenteen pintaan, joten suuria purkutöitä ei kosteusmittausta varten tarvitse tehdä.

Kosteusmittaus asunnon osto- tai myyntihetkellä


Asuntoa ostaessasi, kannattaa ostettavaan asuntoon ennen kauppakirjojen allekirjoittamista teettää vähintään pintakosteusmittaus. Näin mahdolliset kosteusvauriot tulevat esiin ennen ostoa, mikä voi laskea asunnon hintaa tai peruuttaa ostoaikeesi.

Myös myyjän kannattaa teettää kosteusmittaus myytävään kiinteistöön, koska hyvät mittaustulokset toimivat loistavana myyntivalttina ja kiinteistön arvon lisääjinä. Ostajan ei tarvitse myöskään arvuutella mahdollisia kosteusvaurioita ja samalla luottamus kauppatapahtumaan kasvaa.

Suoritamme kosteusmittauksia erityisesti Etelä-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla (Helsinki – Espoo – Vantaa -akselilla). Jos kohde sijaitsee muualla, niin se ei silti ole meille ongelma. Ota siis yhteyttä.

Soita, laita sähköpostia tai ota yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta, mikäli tarvitset kosteusmittausta tai haluat kysyä siihen liittyviä kysymyksiä. Me autamme sinua mielellämme!

Ota yhteyttä